FRUMUSEȚE

Top sfaturi pentru un bărbierit corect

Distribuie:
Timp de citire: 3 m

Știi să te bărbierești corect? Învață să o faci, indiferent de care este metoda ta preferată. Urmează sfaturile și te vei bucura de un ten perfect.

Bărbieritul corect în 5 pași | Youtil

Dacă în ultima vreme ai tot căutat modele de barbă și acum ești gata să încerci stilul care ți-a plăcut cel mai mult pe barba ta, citește articolul de mai jos și învață cum să îți conturezi barba în 5 pași simpli.

1. Verifică dacă ți se potrivește

Dacă urmează să încerci un contur de barbă nou și nu ești sigur dacă ți se va potrivi sau nu, poți face o simulare înainte să iei în mână un aparat de bărbierit. Poți trasa un contur de barbă temporar cu un produs care să nu păteze pielea (cum ar fi un creion pentru sprâncene) și să verifici dacă forma aleasă se potrivește cu trăsăturile tale.

2. Tunde

Înainte să te apuci de contur, tunde firele de păr prea lungi cu ajutorul unui trimmer. Dacă nu ești sigur ce capăt ar trebui să alegi, folosește-l prima data pe cel care va lăsa firele mai lungi. Astfel, dacă îți dorești să mai scurtezi lungimea bărbii, poți reveni după cu un capăt care să tundă mai scurt.

3. Definește

A venit momentul să dai contur bărbii și să înlături firele care îți strică forma. Pregătește-ți pielea cu o spumă sau un gel de ras, aplicând produsul în locurile în care urmează să vii cu un aparat de ras. Nu te apropria foarte tare de marginea bărbii, ca să nu adâncești conturul mai mult decât îți dorești. Dă o formă generală, cu mișcări scurte și lente, iar de retușuri te ocupi la pasul următor.

4. Perfecționează

Folosește o lamă pentru precizie cu ajutorul căreia să definești conturul. Aceasta este concepută special pentru a te putea aproapia de marginea bărbii și pentru a perfecționa fiecare linie, fără riscul de a strica forma și a intra în contur. Este eficientă, dar delicată cu pielea de pe gât, de pe obraji și de deasupra buzei. Pentru orice fir rebel, vizibil prea lung, poți folosi o foarfecă.

  1. Hidratează

Acum trebuie să te ocupi de pielea care a avut contact cu un aparat de bărbierit și să îi redai hidratarea de care are nevoie, cu ajutorul unui after shave. Și barba are nevoie de hidratare, așa că folosește un ulei special, care să netezească firele și să le mențină sănătoase.

*ProTip: găsește un aparat de ras multifuncțional, care să îți asigure funcțiile: de trimmer, bărbierit și finisat. Un astfel de produs este și Gillette Styler, care deține funcția de trimmer, are trei capete speciale pentru tuns, înlocuiește un aparat de ras obișnuit și beneficiază și de o lamă specială pentru precizie, ajutându-te să dai contur bărbii în timp record.

Găsește-ți stilul și experimentează cu diverse forme până când găsești barba care ți se potrivește cel mai bine. Asta va fi cea mai grea parte. După ce ești mulțumit de forma pe care o ai mai trebuie să te ocupi doar de întreținere.

Distribuie:
Consimțământ Cookie-uri