FAMILIE

Cum se face tiramisu, cea mai simplă rețetă

Distribuie:
Timp de citire: 3 m

Descoperă rețeta originală de tiramisu, un desert rapid, perfect pentru perioada sărbătorilor. Îți explicăm cum să prepari un tiramisu delicios!

Cum se face tiramisu, cea mai simplă rețetă

Avem o soluție pentru tine pentru care n-o să ai nevoie de cuptor sau de ingrediente complicate.

Ai nevoie de:

• 2 cutii de mascarpone (500gr) • Pișcoturi aprox. 400 de grame • 250 ml cafea tare • 3-4 linguri zahăr pudră • 3-4 ouă • Cacao • Lichior de ciocolată sau de tiramisu (sau esență de migdale)

Cum se face?

Se amestecă gălbenușurile cu zahărul pudră. Albușurile se bat separat. Peste gălbenușuri se toarnă mascarpone și se amestecă cu mixerul. Apoi se adaugă albușurile până se omogenizează totul.

Esențele, lichiorul și cafeaua se amestecă într-un bol separat. Pișcoturile se apucă cu un clește de bucătărie și se siropează pe ambele părți în lichidul obținut din amestecarea esențelor și lichiorului.

Desertul se montează într-o tavă, astfel: pe fundul acesteia se întinde un strat subțire de cremă. Peste acest strat de cremă se vor așeza pe rând pișcoturile însiropate în cafea.

După ce s-a completat un rând, se adaugă un alt start de cremă peste care se va pudra cacao. Va veni cel de-al doilea rând de pișcoturi și apoi restul de cremă rămas. Stratul final de cremă se pudrează iar cu cacao.

Poftă bună!

Deși este o rețetă simplă, poate te gândești deja la cât de greu îți va fi să scoți petele de pe hainele celor mici. Nu trebuie să-ți faci griji în privința aceasta dacă folosești detergentul capsule Ariel Allin1 PODS.

Este de 3 ori mai concentrat față de detergentul pudră* și este eficient chiar și la 30°C, la programul de spălare rapidă. Ingredientele active acționează împreună pentru îndepărtarea celor mai dificile pete.

*față de detergentul pudră Ariel Color

Distribuie:
Consimțământ Cookie-uri