Surprinde-i pe cei dragi cu 3 deserturi de toamnă


Familie
25/10/2021

Vremea răcoroasă de afară este un prilej numai bun ca să aprinzi cuptorul și să pregătești ceva delicios pentru întreaga familie.

Ți-am pregătit 3 rețete ușor de preparat, care reprezintă cel mai bun răspuns la întrebarea „ce avem la desert azi?”. Să ne luăm șorțul și boneta și să trecem la treabă!

Brioșe cu mere pentru cina de sâmbătă seară

mama si fiica gatesc impreuna

Brioșele cu mere se gătesc foarte rapid. Ai nevoie de 2 boluri.

În primul, mixezi făina, praful de copt, adaugi cubulețele de măr și amesteci ușor.

Iar în al doilea bol, mixezi untul, ouăle și laptele până se omogenizează, apoi adaugi zahărul și amesteci bine.

Tot ce mai trebuie să faci este să pui amestecul din bolul cu făina în bolul care conține compoziția lichidă și să amesteci cu o lingură. Compoziția care rezultă se împarte în forme de brioșe și se pune la cuptor pentru aproximativ 20 de minute la temperatură medie (180°C).

Ingrediente:

  • 2 ouă
  • 120gr unt
  • 300gr făină
  • 150gr zahăr
  • 1 plic praf de fapt
  • 180 ml lapte
  • 3 mere curățate și tăiate mărunt

Găluște cu prune pentru când termină temele

copii care gatesc impreuna

La fel de ușor de făcut sunt și găluștele cu prune.

Începem prin a fierbe cartofii cu sare timp de 30 de minute, timp în care curățăm prunele de sâmburi. Curățăm cartofii, îi zdrobim și îi amestecăm cu uleiul. Când compoziția se răcește adăugăm făină și ou. Amestecăm, iar când aluatul devine omogen, îl împărțim în 12 bucăți.

Între timp, punem pe foc un vas cu 2l de apă în care adăugăm sare. Luăm prunele, le acoperim cu aluat, le fierbem la foc mic 10-15 minute cu oala acoperită, iar după ce au fiert, le mai lăsăm 15 minute cu capacul acoperit.

Mai ai nevoie de o tigaie încinsă unde vei rumeni pesmetul în unt. Găluștele cu prune scoase din apă se lasă la scurs, iar apoi se tapează cu pesmet, se pudrează cu zahăr și scorțișoară și sunt gata de servit.

Ingrediente

  • 30ml ulei
  • Un praf de sare
  • 1 ou
  • 100g făină
  • 50g unt
  • 50g pesmet
  • scorțișoară pisată
  • zahăr vanilat
  • zahăr pudră
  • 300g cartofi
  • 2 prune mici

Tartă cu dovleac pentru o gustare neașteptată

copii in bucatarie

Începi prin a frământa făina cu untul. Adaugi laptele, gălbenușul zahărul și sarea și frămânți până se omogenizează. Înfășori apoi aluatul în folie alimentară și îl pui la rece pentru 30 de minute.

În etapa următoare, cureți dovleacul, îl amesteci cu zahăr și amesteci totul constant până când capătă consistența unui piure. Apoi pui umplutura la răcit. Ulterior, vei încorpora praful de budincă de vanilie, făina şi pesmetul.

Întinzi o foaie din aluat și o așezi în tavă. Pui umplutura, o nivelezi şi dai tarta la cuptor până când se rumenește pe margini. În final, tot ce mai rămâne de făcut este să o pudrezi cu zahăr.

Ingrediente pentru blat

  • 1 gălbenuș
  • 1 praf de sare
  • 50 g zahăr
  • 300g făină
  • 100g unt
  • 50ml lapte

Ingrediente pentru umplutură

  • 1 plic budincă de vanilie
  • 2 linguri pesmet
  • 1 lingură făină
  • 700g dovleac
  • 200g zahăr
  • zahăr pudră

Acestea sunt cele 3 idei pentru un desert de toamnă delicios. Știm că după desert vine o parte mai puțin dulce, spălatul vaselor. Vestea bună este că indiferent de anotimp, te poți baza pe detergentul de vase Fairy.

Sperăm să vă bucurați de aceste deserturi din plin, alături de toți cei dragi.