FAMILIE

Reciclarea – pași simpli pentru o viață mai verde

Distribuie:
Timp de citire: 3 m

Cei mai mulți dintre noi au impresia că a avea un stil de viață eco-friendly este foarte dificil și necesită o schimbare radicală.

Reciclarea – pași simpli pentru o viață mai verde | Youtil

Totuși, poți începe chiar de mâine să aplici sfaturile noastre, ușor de implementat și care te vor ajuta chiar să economisești bani. Pe 22 aprilie, serbează alături de noi Ziua Pământului cu aceste schimbări pentru un stil de viață sustenabil.

Alege produse cu ambalaje 100% reciclabile

Există foarte puține ambalaje pe piață reciclabile în proporție de 100%: cartonul și hârtiile, pet-urile, unele materiale textile, metalele, precum și alte produse pe care le găsești pe rafturile supermarketurilor, pe a căror etichetă scrie că poate fi reciclat ambalajul. Din fericire, producătorii și marile companii devin din ce în ce mai conștienți de impactul lor asupra mediului și acționează în consecință. Old Spice este un astfel de exemplu. Acum te poți bucura de prospețimea pe bune și ingredientele pe bune din noul gel de duș Old Spice Deep Sea care are un ambalaj 100% reciclabil pe pachet.

Sortează-ți gunoiul

În marile orașe există acum recipiente speciale pentru colectarea selectivă a gunoiului nostru. Cu relativ puțin efort de a separa gunoiul acasă putem contribui la sănătatea noastră și la conservarea resurselor. În prezent, în România, doar 13% din deșeuri sunt reciclate, deși 80% din gunoi ar putea fi reciclat.

Compostul salvator

Deșeurile organice sau bio-deșeurile reprezintă undeva la 32% din gunoiul nostru, care pot fi reciclate în întregime acasă. Instalează pe balcon un compostor de apartament, adică o cutie de lemn cu capac cu câteva râme care îți vor transforma gunoiul în pământ bun pentru plantele de apartament.

Cumpără local

Dacă vei merge mai rar la supermarket, vei avea mai puține ambalaje de plastic și obiecte nefolositoare prin casă. Fă-ți un abonament la un producător local, care să-ți livreze lădița de legume la tine acasă, în loc să cumperi legume și fructe ambalate în plastic. Astfel, vei aveam un impact mai mic asupra mediului, vei mânca mai sănătos și, în unele cazuri, vei economisi. Dacă nu ai nicio fermă prin apropiere și ești nevoit să cumperi de la supermarket, ia cu tine sacoșe textile și săculeți din bumbac pentru a cântări legumele și fructele. Este uimitor cât de mult bine poți face dacă renunți la acele pungi de unică folosință.

Distribuie:
Consimțământ Cookie-uri