FAMILIE

Prăjituri deosebite de Crăciun și Revelion

Distribuie:
Timp de citire: 3 m
13 / 12 / 2019

Dacă faci parte dintre cei care se gândesc că prăjiturile au rețete sofisticate și sunt prea greu de făcut, ei bine nu este așa.

Prăjituri deosebite de Crăciun și Revelion

Ți-am pregătit două rețete delicioase, pe care le poți face simplu și ușor, chiar și alături de copii.

Tartă cu mere

O faci în mai puțin de o oră, din câteva ingrediente banale pe care le ai prin casă. Iar mirosul de măr copt o să creeze o atmosferă de poveste în Ajunul Crăciunului.

Ai nevoie de:

• un ou • 175 g faină • 50 g zahăr • 20 g unt moale • 3-4 mere • 50 g unt • 150 g stafide

Ingrediente pentru stratul superior:

• 50 g făină • 20 g zahăr • 10 g unt

Cum se face?

Pentru aluat, se amestecă oul cu zahărul și se adaugă faina, puțin câte puțin, până se formează o consistență nisipoasă. Se adaugă și untul, se amestecă cu vârfurile degetelor și se lasă la rece până se pregătesc merele. Merele curățate se taie cuburi mari și se călesc într-o tigaie cu unt topit. Stafidele se pun la înmuiat în apă caldă.

Aluatul de la congelator se întinde pe masa presărată cu faină și apoi se transferă în tava de copt. Se așază merele și stafidele bine scurse. Se amesteca ușor faina, zahărul și untul moale și se presară compoziția peste mere. Se lasă tarta la cuptor pentru 20 de minute.

Prăjitură rapidă

Daca vrei un desert gata în doar 30 de minute și extrem de delicios, îți propunem prăjitura rapidă, de care mai mult ca sigur se vor îndrăgosti toți invitații.

Ai nevoie de:

• un kg biscuiți sfărâmicioși • 2 pachete de margarină • un praf de scorțișoară • un praf de nucșoară • un litru de frișcă lichidă • fructe după gust • un pliculeț de gelatină • ciocolată rasă

Cum se face?

Biscuiții se mărunțesc, se amestecă bine cu scorțișoara și nucșoara iar apoi se împart în trei vase. La fel se procedează pentru margarina care se împarte în trei și se topește pentru fiecare strat în parte. Apoi, acest amestec de biscuiți și margarină se pune pe o tavă tapetată cu hârtie de copt, i se dă forma dorită și se lasă la rece. Se procedează la fel cu celelalte două straturi. Se pregătește gelatina conform indicațiilor de pe plic și se bate frișca. Apoi se amestecă gelatina cu frișca, cu fructele tăiate mărunt și bine scurse.

Pe un platou de servit se transferă cu ajutorul hârtiei de copt un prim strat de biscuiți, se pune frișca și se adaugă restul straturilor, având grijă ca ultimul să fie de frișcă. Se lasă la rece pentru două ore și se servește cu ciocolată rasă deasupra.

Poftă bună!

Distribuie:
13 / 12 / 2019

FAMILIE

Prăjituri deosebite de Crăciun și Revelion

Distribuie:
Timp de citire: 3 m
13 / 12 / 2019

Dacă faci parte dintre cei care se gândesc că prăjiturile au rețete sofisticate și sunt prea greu de făcut, ei bine nu este așa.

Prăjituri deosebite de Crăciun și Revelion

Ți-am pregătit două rețete delicioase, pe care le poți face simplu și ușor, chiar și alături de copii.

Tartă cu mere

O faci în mai puțin de o oră, din câteva ingrediente banale pe care le ai prin casă. Iar mirosul de măr copt o să creeze o atmosferă de poveste în Ajunul Crăciunului.

Ai nevoie de:

• un ou • 175 g faină • 50 g zahăr • 20 g unt moale • 3-4 mere • 50 g unt • 150 g stafide

Ingrediente pentru stratul superior:

• 50 g făină • 20 g zahăr • 10 g unt

Cum se face?

Pentru aluat, se amestecă oul cu zahărul și se adaugă faina, puțin câte puțin, până se formează o consistență nisipoasă. Se adaugă și untul, se amestecă cu vârfurile degetelor și se lasă la rece până se pregătesc merele. Merele curățate se taie cuburi mari și se călesc într-o tigaie cu unt topit. Stafidele se pun la înmuiat în apă caldă.

Aluatul de la congelator se întinde pe masa presărată cu faină și apoi se transferă în tava de copt. Se așază merele și stafidele bine scurse. Se amesteca ușor faina, zahărul și untul moale și se presară compoziția peste mere. Se lasă tarta la cuptor pentru 20 de minute.

Prăjitură rapidă

Daca vrei un desert gata în doar 30 de minute și extrem de delicios, îți propunem prăjitura rapidă, de care mai mult ca sigur se vor îndrăgosti toți invitații.

Ai nevoie de:

• un kg biscuiți sfărâmicioși • 2 pachete de margarină • un praf de scorțișoară • un praf de nucșoară • un litru de frișcă lichidă • fructe după gust • un pliculeț de gelatină • ciocolată rasă

Cum se face?

Biscuiții se mărunțesc, se amestecă bine cu scorțișoara și nucșoara iar apoi se împart în trei vase. La fel se procedează pentru margarina care se împarte în trei și se topește pentru fiecare strat în parte. Apoi, acest amestec de biscuiți și margarină se pune pe o tavă tapetată cu hârtie de copt, i se dă forma dorită și se lasă la rece. Se procedează la fel cu celelalte două straturi. Se pregătește gelatina conform indicațiilor de pe plic și se bate frișca. Apoi se amestecă gelatina cu frișca, cu fructele tăiate mărunt și bine scurse.

Pe un platou de servit se transferă cu ajutorul hârtiei de copt un prim strat de biscuiți, se pune frișca și se adaugă restul straturilor, având grijă ca ultimul să fie de frișcă. Se lasă la rece pentru două ore și se servește cu ciocolată rasă deasupra.

Poftă bună!

Distribuie:
13 / 12 / 2019
Consimțământ Cookie-uri