FAMILIE

Jocuri distractive pentru copii în timpul curățeniei

Distribuie:
Timp de citire: 3 m

Este destul de dificil să îți convingi copiii să participe la curățenie. Însă este important să învețe să curețe după ei.

bucatarie joaca impreuna in bucatarie familie copii parinti in bucatraie cum sa implici copiii in bucatarie ajutor in bucatarie jocuri distractive pentru copii jocuri distractive pentru bucatarie

Copiii sunt capabili de mult mai multe lucruri decât își imaginează părinții. Totuși, trebuie să ții cont că fiecare este diferit și are nevoie de tehnici motivaționale diferite.

Dacă nu reușești să îți convingi copilul să te ajute la treburile casnice, iată câteva idei care îți vor fi utile în acest sens.

Jocuri distractive care vor implica copilul în curățenie

1. Fă curat pe muzică

Fă curățenia și activitățile organizatorice mai puțin plictisitoare. Tot ce trebuie să faci este să pui puțină muzică care să le dea energie.

Alege muzica favorită a copilului tău. Pune des muzica pe pauză. Când aceasta se oprește, copilul tău trebuie să se înghețe într-un loc și să nu mai facă curat. Reîncepe imediat ce muzica a pornit.

Astfel, copilul tău nu se va mai plictisi și te va ajuta cu drag la curățenie.

2. Lasă-i să aleagă

Dacă copilului tău nu îi place sarcina pe care i-ai dat-o, lasă-l să aleagă singur alta.

Desenează o tablă cu treburi casnice. Pune copilul să dea cu zarul și unde aterizează acesta, aceea va fi sarcina pe care copilul o va avea de îndeplinit.

3. Deghizează-te

Cine spune că nu poți fi un medic care ajută la însănătoșirea casei? Permite-i copilului să își aleagă un personaj pe care ar vrea să îl interpreteze. Ar putea fi un polițist care arestează jucăriile pe care le-a întins prin casă. Fiica ta ar putea fi o zână care își va folosi magia măturii pentru a curăța casa complet.

4. Cursa pentru spălat haine

Motivația este foarte utilă atunci când vrei ca cei mici să te ajute la spălatul rufelor. Stabilește câteva reguli, precum separarea hainelor colorate de cele albe. Apoi trebuie să le pună în pungi diferite și să le aducă la mașina de spălat. Totul va fi ca o cursă. Pot începe de la ușa de la intrare până la mașina de spălat. Cine ajunge primul câștigă.

Puțină competiție nu strică niciodată! Pune detergentul în mașina de spălat, precum și balsamul pentru rufe, iar pentru ca hainele tale să arate perfect, folosește Ariel Pods și Lenor. Există în mai multe variante, astfel că poți alege modelul preferat.

5. Zona sigură

Când lucruile sunt întinse prin casă, convinge-ți copiii să te ajute la organizare, punând toate jucăriile într-un singur loc. Spune-le micuților că dacă nu strâng toate jucăriile și celelalte lucruri din casă sunt în pericol de a dispărea. Stabilește o zonă din casă care să fie zona sigură, iar copiii trebuie să pună toate obiectele în locul menționat pentru a le proteja.

6. Suținei cu ustensilele potrivite

Îi poți convinge să te ajute la treburile casnice dacă te folosești de ustensilele necesare pentru o curățenie completă: detergentul favorit, un dezinfectant cu un miros plăcut, un detergent pentru podea cu o culoare drăguță și care să lase în urmă un miros floral. În acest sens poți să utilizezi detergentul Mr Proper, precum și un odorizant de cameră cu care să vă distreze la sfârșit.

Distribuie:
Consimțământ Cookie-uri