FAMILIE

Echipa Youtil de acasă | Cum să transformi statul acasă în timp de calitate cu familia

Distribuie:
Timp de citire: 3 m

Această perioadă de izolare poate fi transformată în cel mai bun prilej de a te reconecta cu familia ta.

Echipa Youtil de acasă | Cum să transformi statul acasă în timp de calitate cu familia

Echipa Youtil este exact la fel ca tine în acest moment, închisă în casă și alături de familia apropriată. Au trecut câteva zile de când această situație a devenit viața noastră de zi cu zi și am avut suficient timp cât să observăm care sunt lucrurile care pot transforma această perioadă de izolare într-o ocazie unică de a te reconecta cu cei cu care locuiești.

Așadar, iată sfaturile care funcționează pentru noi și familiile noastre și pe care vrem să le împărtășim și cu voi:

1. Luați masa împreună

Dacă nici acum nu vi se sincronizează programul astfel încât să vă bucurați de o masă în familie, atunci nu știm când. Desigur că planul ideal este să vă organizați astfel încât să luați micul-dejun, prânzul și cina împreună, dar dacă este prea complicat sau unii membri ai familiei au alte preferințe culinare sau anumite diete speciale, atunci încercați să vă bucurați împreună măcar de o masă pe zi.

2. Organizați mici evenimente

Puteți organiza cine speciale sau chiar mini-petreceri în familie. Puteți alege să organizați câteva seri cu specific sau să transformați acea rețetă pe care numai unul dintre voi știe să o pregătească în evenimentul săptămânii. Important este să vă distrați împreună și găsiți rețetele care se pot pregăti cu lucruri pe care le aveți deja în casă, astfel încât să evitați ieșirile.

3. Luați o pauză de la telefoane

Nimeni nu este absurd și știm că în această perioadă contentul din online este arma perfectă împotriva plictiselii, dar atunci când stați împreună sau vă aflați la masă, instituiți o regulă clară în care trebuie să lăsați telefoanele de-o parte.

4. Organizați seri de film în familie

Stabiliți de comun acord filmul la care vreți să vă uitați, iar distracția poate începe. Dacă aveți suficientă energie și vă organizați suficient de bine, adunați cu voi o grămadă de perne și pături pufoase care să vă însoțească în timpul filmului și organizați un maraton cu seria voastră preferată.

5. Depănați amintiri

Acum este momentul să scoateți din dulap albumele cu fotografii, casetele vechi și să scotociți și prin folderele cu poze de prin vacanțe. Adunați-vă în sufragerie și bucurați-vă de amintirile prețioase pe care le aveți împreună. Toate acestea vor fi startul poveștilor și glumelor pe care numai voi le înțelegeți și veți transforma acest moment în sine într-o amintire de neuitat.

6. Fără scuze

Veșnicul motiv cu „nu am timp” nu prea se mai aplică acum. E momentul perfect să faceți ordinea aceea generală pe care toată lumea o amână. Distribuiți responsabilitățile în mod egal și începeți treaba. Sortați hainele și obiectele de care nu mai aveți nevoie și puneți-le separat pe cele pe care vreți să de donați astfel încât să vă bucurați de un spațiu mai ordonat și mai aerisit atât în timpul perioadei de izolare cât și după ce această situație se va termina.

7. Timp și pentru tine

Unul din secretele momentelor plăcute alături de familie este să știi când să te bucuri de câteva clipe numai pentru tine. Fie că vrei să te relaxezi pentru câteva momente, să te odihnești sau să te bucuri de un hobby personal, momentele în care stai doar tu cu tine au și ele scopul lor.

8. Momente speciale

Organizează o serie de momente deosebite cu fiecare membru al familiei în parte în funcție de preferințele comune pe care le aveți. Organizează o sesiune de makeup, un joc de cărți sau de șah, o sesiune de gătit sau orice altceva te va ajuta să petreci mai mult timp de calitate cu unul dintre membrii familiei tale astfel încât să te reconectezi cu fiecare persoană dragă.

Acestea sunt lucrurile care ne-au ajutat pe noi să transformăm aceste zile în momente prețioase alături de familiile noastre. Sperăm că aceste sfaturi te vor ajuta și pe tine să faci acest lucru.

Distribuie:
Consimțământ Cookie-uri