FAMILIE

Cum să implici copiii în jocuri în bucătărie simple și distractive

Distribuie:
Timp de citire: 2 m

În loc să pregătești masa “pentru” cei mici învață cum poți să pregătești masa “alături” de ei prin cele 5 jocuri de mai jos. Veți consolida relația părinte copil în timp ce faceți treabă și vă distrați împreună.

Mama fiica ardei bucatarie joaca impreuna in bucatarie familie copii parinti in bucatraie cum sa implici copiii in bucatarie ajutor in bucatarie jocuri distractive pentru copii jocuri distractive pentru bucatarie fairy

Aceste jocuri simple îți vor transforma copilul într-un mic mare bucătar, care nu trebuie să gătească nimic de fapt. Acestea îl vor ajuta să dezvolte abilități neașteptate și ție îți vor oferi un ajutor neașteptat pentru pregătirea fiecărei mese.

Ce gătim azi

Povestește-i copilului tău despre marii bucătari ai lumii, care dețin restaurante celebre și a căror datorie nu mai este să gătească, ci să creeze meniuri și rețete de succes. Stabiliți împreună un meniu săptămânal, alegeți rețete rapide și ieftine, care să se încadreze în bugetul familiei și să vă ajute să păstrați o dietă sănătoasă.

Controlul calității

A doua îndatorire a unui mic mare bucătar? Un exercițiu de citit. Îl rogi pe maestru să îți citească rețeta în timp ce gătești și să îți aducă ingredientele necesare. Din când în când, puteți gusta amândoi din mâncare, ca să vedeți dacă mai este nevoie să adăugați ceva.

Plating? More like PLAYting

Ce mai face un bucătar chef în restaurantul său? Creează platinguri și stabilește cum va fi așezată fiecare masă. Lasă-l pe mini-chef să își exprime creativitatea în farfurie și în aranjarea meselor. Dacă vreți să duceți acest joc la următorul nivel, puteți alege împreună tot felul de șervețele colorate și decorațiuni care să se încadreze în bugetul familiei. Va fi singura ocazie în care va avea voie să se joace cu mâncarea, așa că îți garantăm că va fi mai mult decât încântat să te ajute.

Îl faci chef, nu șef

Explică-i că un chef bun face parte dintr-o mare echipă și se implică în toate etapele. Povestește-i despre cum liderii buni contribuie și la strângerea vaselor din urma unui eveniment reușit. Ca să fie mai ușor, puteți să strângeți mai întâi tacâmurile, apoi farfuriile și la final paharele, transformând treaba într-un joc de familie.

Atenție la detalii

Următoarea masa reușită se pregătește la sfârșitul celei care tocmai s-a încheiat. Un mare chef are grijă la toate detaliile. Roagă-l pe micuț să scoată din mașina de spălat farfuriile și tacâmurile, pe care să ți le dea pentru a le pune pe loc. În acest mod, el poate “verifica” dacă vasele sunt perfect curate. În acest timp puteți să povestiți tot felul de lucruri, consolidând astfel relația părinte copil fără să vă dați seama măcar.

Prin includerea acestor jocuri în viața de familie vei putea petrece mai mult timp alături de copilul tău, îl vei putea învăța lucruri noi și vei observa cum munca ta devine mai ușoară și mai plăcută, datorită energiei și creativității pe care cei mici o aduc în bucătărie. Cel mai mare avantaj? La urma urmei, ingredientul secret din fiecare rețetă reușită este dragostea, deci și mâncarea va avea un gust mai bun după ce lucrați împreună.

Distribuie:
Consimțământ Cookie-uri