FAMILIE
Toamna este cel mai bun sezon pentru bucătărese și bucătari.
Plin de fructe și legume proaspete și arome greu de uitat. Dar ingredinetul principal al toamnei este fără îndoială dovleacul. De aceea am ales o rețetă specială pentru o tartă cu dovleac cu un gust senzațional.
Iată cum poți pregăti cea mai bună tartă cu dovleac a toamnei:
Ingrediente:
Crustă de tartă 1 1/3 cană făină ½ linguriță sare ½ cană unt 3 ½ linguri apă rece
Umplutură:
2 cană dovleac copt pisat 1 cană lapte 2 ouă bătute ¾ cană zahăr brun ½ linguriță scorțișoară ½ linguriță ghimbir măcinat ½ linguriță nucșoară ½ linguriță sare
Mod de preparare:
În primul rând trebuie să preîncălziți cuptorul la 200 grade Celsius, după care începeți prepararea celei mai bune tarte cu dovleac.
Pregătirea crustei:
Se amestecă făina cu sarea, după care se adaugă untul și apa rece (câte o linguriță, pe rând). Amestecați bine aluatul după fiecare lingură de apă adăugată.
Presărați puțină făină pe masă sau blat pentru a forma crusta tartei. Întindeți aluatul cu ajutorul unui sucitor. Atenție! Crusta nu trebuie să fie mai groasă de 1 centimetru. Luați încet aluatul și așezați-l în tavă. Cu ajutorul unui cuțit modelați-i marginile și tăiați surplusul.
Pregătirea umpluturii:
Într-un bol mare amestecați dovleacul cu laptele evaporat, ouăle, zahărul brun, scorțișoara, ghimbirul, nucșoara și sarea. Pentru ca acestea să formeze o umplutură omogenă folosiți un mixer sau blender. Turnați umplutura peste crusta aflată deja în tavă și coaceți-o timp de 40 de minute.
Poftă bună!