FAMILIE

Cea mai bună tartă cu dovleac a toamnei

Distribuie:
Timp de citire: 3 m

Toamna este cel mai bun sezon pentru bucătărese și bucătari.

Cea mai bună tartă cu dovleac a toamnei

Plin de fructe și legume proaspete și arome greu de uitat. Dar ingredinetul principal al toamnei este fără îndoială dovleacul. De aceea am ales o rețetă specială pentru o tartă cu dovleac cu un gust senzațional.

Iată cum poți pregăti cea mai bună tartă cu dovleac a toamnei:

Ingrediente:

Crustă de tartă 1 1/3 cană făină ½ linguriță sare ½ cană unt 3 ½ linguri apă rece

Umplutură:

2 cană dovleac copt pisat 1 cană lapte 2 ouă bătute ¾ cană zahăr brun ½ linguriță scorțișoară ½ linguriță ghimbir măcinat ½ linguriță nucșoară ½ linguriță sare

Mod de preparare:

În primul rând trebuie să preîncălziți cuptorul la 200 grade Celsius, după care începeți prepararea celei mai bune tarte cu dovleac.

Pregătirea crustei:

Se amestecă făina cu sarea, după care se adaugă untul și apa rece (câte o linguriță, pe rând). Amestecați bine aluatul după fiecare lingură de apă adăugată.

Presărați puțină făină pe masă sau blat pentru a forma crusta tartei. Întindeți aluatul cu ajutorul unui sucitor. Atenție! Crusta nu trebuie să fie mai groasă de 1 centimetru. Luați încet aluatul și așezați-l în tavă. Cu ajutorul unui cuțit modelați-i marginile și tăiați surplusul.

Pregătirea umpluturii:

Într-un bol mare amestecați dovleacul cu laptele evaporat, ouăle, zahărul brun, scorțișoara, ghimbirul, nucșoara și sarea. Pentru ca acestea să formeze o umplutură omogenă folosiți un mixer sau blender. Turnați umplutura peste crusta aflată deja în tavă și coaceți-o timp de 40 de minute.

Poftă bună!

Distribuie:
Consimțământ Cookie-uri