Blat pufos de pizza


Familie
27/05/2020

Deși pare destul de dificil, un blat de pizza se face de fapt destul de ușor, din câteva ingrediente simple.

Parcă ne-am săturat de pizza de la magazin și preferăm să o facem noi acasă, pentru cei dragi. Deși pare destul de dificil, un blat de pizza se face de fapt destul de ușor, din câteva ingrediente simple. Tot ce ai nevoie este cantitatea exactă. Urmeaă rețeta pas cu pas și vei avea cel mai pufos și delicios blat de pizza.

Ingrediente:

  • 500 gr făină
  • 7 grame drojdie proaspătă
  • 25 ml ulei de măsline
  • 250 ml apă călduță
  • 12 gr sare
  • 1 vârf de cuțit de zahăr

Mod de preparare

Drojdia se pune într-un pahar înalt împreună cu zahărul, 100 ml din apa călduță și o lingură de făină. Astfel vei obține o maia din făină apă și drojdie. Pune vasul într-n loc cald, dar nu pe foc sau prea aproape de el. Lasă maiaua la dospit timp de 15 minute.

Pune făina într-un castron și amestec-o cu sarea. După ce a dospit maiaua, pune-o peste făină. Adaugă uleiul și restul de apă și frământă până obții un aluat omogen, elastic, relativ moale, cât să se ia de pe mâini.

Pune aluatul la dospit, acoperit, la loc cald, timp de 30 de minute.

După ce a crescut întinde-l cu mâinile într-o tavă unsă cu ulei de măsline.

Acum tot ce trebuie să mai faci este să pui pe blat tot ce âîși dorești pentru pizza ta perfectă.