FAMILIE

7 sfaturi pentru a stabili un meniu săptămânal pentru familie cu rețete noi de mâncare

Distribuie:
Timp de citire: 4 m

Stabilirea unui meniu săptămânal este soluția care te va ajuta să rămâi organizat și să oferi celor dragi cele mai delicioase mese fără prea mult efort.

7 sfaturi pentru a stabili un meniu săptămânal economisim bugetul familiei economii cina cu familia masa cu familia sa gatim impreuna familie la masa familie mancand impreuna familie care mananca cine pranz cu familia

Cu ajutorul celor 7 sfaturi de mai jos, te bucuri de viața de familie de la micul-dejun până la cină, petreci mai mult timp cu cei dragi și să ai grijă de bugetul familiei.

1. Călătoriți în jurul lumii în jurul mesei

Organizați o seară tematică în fiecare săptămână și încercați rețete noi. Este ocazia perfectă să încercați rețete de noodles din bucătăria chinezească sau să “vizitați” ceva mai familiar, încercând rețete din bucătăria românească. Faceți un mic înconjur al lumii cu rețete rapide și ieftine. Puteți încerca tacos, pizza, burger, salate sau orice altă rețetă care vă entuziasmează. Transformați orice cină într-o petrecere.

2. Împreună e mai bine

Cine a spus că trebuie să iei decizii pe cont propriu? Include în seria de activități în familie și stabilirea unui meniu săptămânal. Toată lumea poate să contribuie cu idei, iar cel mai mare avantaj este că prichindeii vor păpa tot din farfurie când știu că urmează cina aleasă de ei.

3. Situații de urgență

Indiferent cât de bine vei organiza totul, vor apărea momente în care nu vei apuca să pregătești masa. De aceea, în loc să rămâi fără plan de rezervă, aplică planul de rezervă: MGPC (mâncare gătită păstrată la congelator). Gătește mai multă mâncare decât ai nevoie în momentele mai libere și pune câteva porții la congelator. Partea cea mai bună este că vei avea mai multe mese asigurate și ustensilele de gătit o singură dată.

4. Mergi la piață

Inspiră-te din recolta sezonului. Mergi în piața locală, unde vei găsi legumele și fructele de sezon, proaspăt cultivate și la un preț accesibil. Un mare avantaj al cumpărăturilor la piață este faptul că, de cele mai multe ori, banii plățiți ajung direct la oamenii care au cultivat produsele de care te vei bucura.

5. Propria carte de bucate

Un laptop sau un telefon îți va fi de ajutor nu numai când vei căuta idei de rețete online. Creează-ți propria sursă de inspirație, salvând rețetele care îți plac și clasificându-le în diverse secțiuni. Acest lucru te va ajuta și când vei merge la cumpărături, putând să țină loc de listă.

6. Ocazii deosebite

În loc să îți faci griji despre ce vei găti pentru ocaziile deosebite, transformă aceste zile în surse de inspirație pentru meniul săptămânal. Pregătește în avans și niște rețete cu mâncare pentru petrecere, unde să incluzi câteva rețete de aperitive deosebite, un meniu de petrecere special pentru copii sau câteva rețete de prăjituri.

7. “Ce mâncăm azi?” “Nu știu…Tu ce vrei să mâncăm?”

Când nu puteți decide ce vreți să mâncați într-o anumită zi, o tragere la sorți este cea mai bună soluție. Fiecare membru al familiei scrie pe un bilețel un titlu de rețetă, puneți toate bilețelele împachetate într-un bol și unul dintre voi extrage rețetă câștigătoare.

Folosește sfaturile care vi se potrivesc și vei vedea cum planificarea meselor devine mai ușoară, iar tu și familia ta vă veți bucura de mai mult timp împreună.

Cu toate acestea, nu pune presiune pe tine, nu trebuie să iasă perfect din prima săptămână. Știm că viața de familie poate deveni haotică uneori, așa că, o pizza comandată la ceva vreme nu este un dezastru, chiar dimpotrivă.

Distribuie:
Consimțământ Cookie-uri