FAMILIE

5 trucuri pentru a-ți educa copiii să mănânce sănătos

Distribuie:
Timp de citire: 3 m

Crearea unui mediu în care copiii să mănânce sănătos este o prioritate pentru a te asigura că micuțul tău duce o viață sănătoasă.

5 trucuri pentru a-ți educa copiii să mănânce sănătos mancare sanatoasa ce gatim azi mancare chinezeasca bucatarie romaneasca mancare greceasca bucatarie italiana retete rapide si ieftine mancare petrecere meniu petrecere copii meniu petrecere acasa

Aici găsești 5 trucuri prin care îi poți convinge pe cei mici să mănânce sănătos.

1. Evită să impui restricții la mâncare

Restricțiile la mâncare cresc riscurile pentru copilul tău de a dezvolta boli precum anorexia sau bulimia peste mai mulți ani. De asemenea, pot avea un efect negativ asupra creșterii și dezvoltării acestuia. În loc să interzici anumite alimente, vorbește-i despre opțiunile sănătoase. Încurajează-ți familia să consume fructe, legume, cereale, cărnuri și lactate fără prea multe grăsimi.

2. Ține mâncarea sănătoasă la îndemână

Copiii mănâncă ce au la îndemână. Pune fructele într-un bol pe dulap, nu îngropate într-un sertar din frigider. Și consumă și tu ceea ce ai dori ca familia ta să mănânce. Ei vor urma exemplul tău, mai degrabă decât cuvintele tale.

3. Nu eticheta mâncărurile ca „bune” sau „rele”

În loc să etichetezi alimentele, fă legătura între ele și lucrurile de care copilul tău este interesat. Adu-i la cunoștință faptul că proteinele din carne, precum curcanul și produsele lactate bogate în calciu îi vor da mai multă forță pentru a face sport. Antioxidanții din fructe și legume aduc un aport de strălucire părului și pielii, iar un mic dejun sănătos îi ajută să se concentreze mai bine la școală.

4. Laudă-i când aleg alimente sănătoase

Zâmbește-i copilului tău și laudă-l atunci când face o alegere sănătoasă precum fructe, legume, cereale și produse lactate. Astfel, familia ta va fi mai fericită și mai încântată să aleagă mâncare sănătoasă în locul celei de tip junk food.

5. Învață-i cât de importantă este igiena

La fel de importantă ca alegerea unor mese sănătoase este și igiena orală a copiilor tăi. Este bine să îi înveți de mici că trebuie să se spele pe dinți de două ori pe zi (dimineața și seara) și de fiecare dată când simt că au nevoie, după masă. Pentru o mai bună igienă orală folosește pasta de dinți Oral-B, precum și periuța de dinți special concepută pentru copii de la Oral-B.

Distribuie:
Consimțământ Cookie-uri