CASĂ YOUTILATĂ

Spălatul vaselor, datoria ta acum mai simplă

Distribuie:
Timp de citire: 3 m

Unii oameni se relaxează făcând curat, iar alții văd treburile casei ca pe o corvoadă.

10 modalități prin care faci spălatul vaselor mai ușor life hacks vase detergent pentru vase spalat vase vase de spalat vase curate vase stralucitoare farfurii pahare detergent degresant vase casa curata masina de spalat vase detergent automat pentru vase

Cert e că nimeni nu scapă de spălatul vaselor la un moment dat, iar această îndatorire poate deveni puțin mai plăcută, dacă te organizezi în prealabil. Fie că ai de spălat mai mult sau mai puțin, iată câteva idei prin care să faci această activitate mai ușor de dus până la capăt.

1.Spală vasele imediat după masă

După ce ai gătit și ai mâncat, probabil că spălatul vaselor e ultimul lucru pe care ți l-ai dori. Dar îți va fi mult mai ușor să speli vasele imediat decât să lași resturile de mâncare să se usuce și să te chinui apoi să le înlături. Spală-le imediat și te vei culca satisfacut că ți-ai făcut datoria. În plus, vasele nu se vor spăla singure peste noapte.

  1. Nu înmuia vasele dacă folosești o mașină automată

Unii nu au încredere în detergentul de vase special Fairy pentru mașina de spălat și le curăță în prealabil, dar formula detergenților de vase este astfel concepută încât să atace particulele de mâncare. Dacă recipientul introdus în mașina de spălat vase e relativ curat, acesta se va mătui/deteriora în timp. Lasă detergenul să-ți facă treaba!

  1. Ascultă audiobook-uri, podcasturi, muzică sau urmărește un serial în timp ce speli vasele.

Nici nu vei observa când se va goli chiuveta de vase murdare. Această activitate 2 în 1 face spălatul vaselor cu Fairy mult mai plăcut, iar timpul parcă zboară.

  1. Recompensează-te

Oricine apreciază o recompensă după ce a încheiat o îndatorire, așa că de ce să te „sari din schemă“? Propune-ți ca, după ce termini cu spălatul vaselor, să mănânci un pătrățel de ciocolată, să urmărești un episod din serialul preferat sau să aprinzi o lumânare parfumată.

  1. Cumpără-ți prosoape noi de bucătărie

La câteva luni, reîmprospătează-ți stocul de prosoape de bucătărie. Alege modele de sezon, în culori vesele, din materiale de calitate, care absorb apa corespunzător.

  1. Spală vasele de la cel mai mare la cel mai mic

Ca să nu te chinui de fiecare dată să aranjezi vasele spălate pe suportul de uscat, spală mai întâi recipientele mai voluminoase și apoi pe cele mai mici. Le vei aranja mai ușor apoi pe uscător.

  1. Spală vasele în chiuveta plină cu apă

Umple chiuveta cu apă, picură puțin detergent și spală vasele de la cele mai curate la cele mai „murdare“, vei economisi astfel apă și timp, e mult mai eficientă această metodă.

  1. Folosește și apă rece.

Pentru urmele uscate de lactate sau de amidon de pe vase folosește apa rece. Apa caldă le va face mai vâscoase și mai greu de înlăturat.

  1. Tapetează chiuveta cu un prosop când speli obiecte de cristal

Paharele și vasele de cristal vor fi astfel protejate dacă îți alunecă din mână în timpul spălării, astfel că nu te vei trezi cu serviciul stricat din cauza ciobirii sau a spargerii pieselor.

  1. Încearcă să vezi câte vase îți sunt necesare cu adevărat la gătit

Nu folosi mai multe vase decât e nevoie când gătești. Mai multe recipiente, mai mult de spălat. Organizează-te înainte să te apuci de gătit și vezi cum poți folosi cât mai eficient cât mai puține vase, ca să nu ai așa mult de spălat după masă.

Distribuie:
Consimțământ Cookie-uri