CASĂ YOUTILATĂ

Întrebări frecvente despre mașina de spălat vase

Distribuie:
Timp de citire: 3 m

Află care sunt cele mai frecvente întrebări despre mașina de spălat vase, dar și care sunt răspunsurile corecte.

Întrebări frecvente despre mașina de spălat vase

Cum funcționează mai exact mașina de spălat vase?

Mașina de spălat curăță vasele pulverizând apă fierbinte și detergent de câteva ori la rând, apoi le clătește, urmând să le usuce la o temperatură foarte ridicată. Desigur, există și programele mai scurte care nu folosesc apă fierbinte, ci apă la temperatura de 30 de grade Celsius. Acest program este indicat pentru vasele cu nivel redus de murdărie, pe care le folosiți de mai multe ori pe zi.

Apa circulă prin brațe, elice sau furtunuri, care diferă de la o mașină la alta, dar care funcționează similar, acoperind vasele în apă și detergent, îndepărtând grăsimea și resturile de mâncare, ca la final să le lase impecabile. Uscarea vaselor se face printr-un ciclu de aer foarte fierbinte, care lasă vasele uscate și fără urme de apă.

Este o metodă specială de a încărca mașina de spălat vase?

Fiecare mașină de spălat vase este diferită, de aceea este cel mai bine să citești manualul de utilizare înainte, chiar dacă toate funcționează pe principii foarte asemănătoare. Câteva indicații simple ar fi să ai mereu grijă ca obiectele voluminoase să fie așezate pe raftul de jos și să ai grijă să nu blocheze elicele prin care este pulverizată apa. Obiectele din plastic, paharele și cănile sunt puse mereu pe raftul de sus și mereu cu gura orientată în jos, pentru o scurgere eficientă. Folosește mereu suportul de tacâmuri și nu le pune la întâmplare în mașina de spălat deoarece pot bloca elicele mașinii.

Există obiecte pe care nu trebuie să le pun în mașina de spălat vase?

Desigur. O regulă foarte simplă: verifică mereu obiectele pe care urmează să le pui în mașină și vezi dacă pot fi spălate în mașina de spălat vase, deoarece există obiecte din lemn, cristal sau metal ce pot fi mult prea sensibile pentru mașina de spălat vase. Argintul poate fi băgat la mașină dar, ai grijă să nu pui și oțel inoxidabil în același compartiment, altfel riști să se mătuiască. Atunci când speli porțelan, asigură-te că lași mai mult spațiu decât de obicei între obiecte.

Pentru mai multe informații, este indicat să citești mereu manualul mașinii de spălat vase unde poți afla recomandările producătorului.

O mașină de spălat vase poate fi a ta mai repede decât te aștepți dacă participi la concursul Fairy.

Distribuie:
Consimțământ Cookie-uri