CASĂ YOUTILATĂ
Un studiu de la Universitatea din Oxford arată faptul că înainte de a gusta mâncarea, creierul are formată o imagine despre aceasta.
Drept urmare, culoarea și materialul din care sunt făcute farfuriile, aspectul mâncării și mirosul influențează modul în care este perceput gustul alimentelor.
Cu alte cuvinte, gustul alimentelor variază în funcție de farfuria în care acestea sunt puse. “Modul în care percepem mâncarea constituie o experiență multisenzorială, care nu are de-a face doar cu gustul și cu textura alimentelor, ci și cu aroma și aspectul mesei.”
Iată câteva din concluziile legate de modul în care gustul alimentelor este influențat de farfuria sau tacâmurile folosite:
Specialiștii mai spun că nu există nicio formulă magică legată de asocierea alimente-elemente de decor, totul depinzând de tipul de mâncare pregătit. Așa că variațiile pentru gustul alimentelor sunt nenumărate, dar un lucru este cert - legați la ochi și cu nasul acoperit, mâncarea tinde să își piardă foarte mult din gust, până la a nu mai fi intuită de către cei testați.
În acest sens, este foarte important ca vesela și elementele decorative să emane prospețime, dar fără a influența mirosul preparatelor culinare. Dacă mirosul detergentului de vase este prea puternic, atunci riscă să intre în contradicție cu mirosul mâncării, iar rezultatul pentru creierul nostru să nu fie unul apetisant. Vă recomand detergentul de vase Fairy Platinum Lemon & Lime, cu o aromă plăcută de citrice, discretă după limpezire, dar foarte puternic pentru curățarea grăsimii dificile și arse.