CASĂ YOUTILATĂ

Cum să salvezi timp, bani și energie folosind mașina de spălat vase

Distribuie:
Timp de citire: 3 m

O mașină de spălat vase și un detergent eficient pot deveni cei mai buni prieteni ai case tale.

detergent pentru vase spalat vase vase de spalat vase curate vase stralucitoare farfurii pahare detergent degresant vase casa curata masina de spalat vase detergent automat detergent automat pentru vase economisim bugetul familiei economii

Învață din cele 10 sfaturi cum să folosești mașina de spălat vase la capacitate maximă, ca să termini treaba în timp record, să economisești energie și bani.

1. A pre spăla sau nu? Aceasta este întrebarea

Există acest mit al mașinii de spălat vase, conform căruia trebuie să pre speli vasele în chiuvetă înainte să le pui în mașina de spălat vase. Acest lucru depinde doar de detergentul tău. Dacă alegi un detergent puternic, cum ar fi Fairy, acesta va îndepărta cu ușurință urmele de grăsime și arsură, fără să fie nevoie de pre spălare.

2. Puțin ajutor aici...

Deși nu e nevoie de pre spălare, aruncă resturile de mâncare care rămân în farfurie. Acestea nu pot fi dizolvate de detergent și vor bloca filtrul mașinii de spălat.

3. Less is more

Mai mult detergent pentru vase nu înseamnă o spălare mai bună. Capsulele de detergent conțin cantitatea perfectă pentru spălarea eficientă a unei mașini întregi. Dacă folosești mai mult detergent, există riscul ca vasele să nu se clătească bine și să trebuiască să o iei de la început. Dacă detergentul pe care îl folosești acum nu curăță impecabil cu o singură capsulă, e momentul să încerci unul nou.

4. Nici prea, prea...

O mașină de spălat vase încărcată cu trei farfurii consumă la fel de multă apă, detergent și energie ca o mașină încărcată la capacitatea maximă. Dacă îți dorești să faci economii și să și ajuți puțin planeta, încearcă să speli vasele doar când mașina este încărcată corespunzător.

5. ...dar nici foarte, foarte

Este o linie fină între „încărcată la capacitate maximă” și „supraîncărcată”. Dacă supraîncarci mașina, vasele nu se vor spăla bine, indiferent ce program folosești sau ce detergent alegi. Odată ce ai așezat fiecare vas în locul conceput special și nu mai există locuri libere, te poți opri. Tot ce se suprapune este deja în plus.

6. Accesul interzis!

Nu poți băga în mașina de spălat vesela de porțelan, cristal, aur sau argint. Cuțitele bune de bucătărie puse în mașină se pot toci, iar ustensilele de lemn se vor crăpa. Termosurile sau tigăile anti-aderente își pierd proprietățile, iar ustensilele de unică folosință pot fi spălate doar în chiuvetă dacă îți dorești să le reutilizezi.

7. Cea mai mare minciună a adulților: „trebuie să stea la înmuiat”

Creează un obicei din a încărca mașina de spălat vase direct după masă, fără escala din chiuvetă. Este mult mai rapid ca vasele să ajungă din punctul „masă” în punctul „mașină de spălat vase”, fără escala din punctul „chiuvetă”.

8. Împarte cu cei dragi

Ca să faci lucrurile mult mai simple, învață toată familia să participe la această activitate. Puteți juca jocul „fiecare pune în mașina de spălat vase ce a folosit în timpul mesei”. Va fi mult mai simplu ca fiecare să pună câte o farfurie, două tacâmuri și un pahar în locurile special concepute, decât o singură persoană să adune o masă întreagă.

9. O dimineață perfectă? Să te trezești cu vasele spălate

Există o serie de lucruri enervante, printre care să aștepți ca ciclul de spălare să se termine când ai nevoie de ceva de la spălat. Încarcă mașina de spălat vase peste zi și dă-i drumul seara. Vasele se vor spăla peste noapte și te vei trezi în fiecare dimineață cu vasele curate. Nu a fost un vis, a fost doar mașina de spălat vase.

10. Salvează planeta și bugetul familiei

Când este posibil, încearcă să setezi un timp cât mai scurt pentru ciclurile de spălare. Dacă ai opțiunea de a usca vasele natural sau la o temperatură mică, încearcă această variantă în locul programului de uscare al mașinii.

Încearcă să introduci sfaturile care ți se potrivesc în rutina ta zilnică și vezi cum economisești timp, bani și energie, dar mai ales cum spălarea vaselor nu ți se mai pare o greutate chiar atât de mare.

Distribuie:
Consimțământ Cookie-uri