CASĂ YOUTILATĂ

Cum să ai o garderobă impecabilă și organizată fără să consumi multe resurse?

Distribuie:
Timp de citire: 3 m

Un stil de viață sustenabil și un stil vestimentar de invidiat.

Ariel care este cel mai bun detergent automat care este cel mai bun detergent lichid detergent lichid detergent haine albe detergent haine colorate haine impecabile haine curate cos cu haine colorate

Se vorbește mult despre sustenabilitate și despre consumul eficient și responsabil al resurselor. Cum facem însă să cumpărăm doar acele haine de care avem nevoie, cum le ordonăm, le spălăm și cum alegem detergentul potrivit, astfel încât să nu consumăm inutil resursele?

Până la urmă, să gândești sustenabil și în sprijinul planetei ar trebui să fie preocuparea fiecăruia dintre noi. Această preocupare trebuie să ne însoțească în fiecare pas pe care îl facem când suntem în căutarea unei garderobe în trend, în același timp organizată, dar și impecabilă.

Pasul 1: cum cumpărăm haine?

Ei bine, aici discuțiile pot ocupa pagini întregi. Pe scurt, trebuie să ținem cont de trei reguli importante: Alegem materiale naturale, de calitate bună, care se pot spăla ușor și care au o durată de viață mai lungă. Da, în această categorie intră și hainele din materiale delicate (cașmir, mătase, lână). Dacă vrei să fii cu totul „verde”, alege hainele din colecțiile speciale ale brandurilor, realizate din materiale obținute din urma reciclării plasticului sau compostului din vegetale sau, poți încuraja economia locală, cumpărând produse de la designeri și manufacturieri locali.

Periodic, reorganizează-ți garderoba. Donează lucrurile pe care nu le-ai mai purtat de multă vreme, reciclează-le pe acelea care s-au stricat și impune-ți ca, la fiecare tură de cumpărături, să reevaluezi rafturile și să vezi dacă alte piese nu trebuie cumva să plece din dulap.

Păstrează-ți hainele organizate pe categorii - tricouri, cămăși, rochii de zi, pantofi sport (poate mai în spatele dulapului pune-le pe cele pentru ocazii speciale sau pantofii prețioși, pe care nu îi scoți la plimbare în fiecare zi).

Pasul 2: cum ne întreținem o garderobă impecabilă?

Curăță și spală hainele în concordanță cu simbolurile de pe etichetele lor - verifică ce haine pot fi spălate la mașină și care trebuie duse la curățătorie. Folosește temperatura potrivită, astfel încât țesăturile să rămână intacte. Tot pentru același scop, verifică și ce mod de uscare este cel mai potrivit pentru hainele tale și dacă centrifugarea este permisă sau nu.

În plus, ai mare grijă la alegerea detergentului și la împărțirea rufelor pe ture de spălat. Da, chiar ar trebui să ai acasă un detergent special destinat pieselor albe (Ariel automat White & Color), unul pentru haine delicate (Ariel lichid Mountain spring) și unul universal, pentru hainele colorate sau cele care nu necesită operațiuni speciale (Ariel 3in1PODS).

Uită-te cu atenție la cusături, nasturi, aplicații atunci când pui hainele la spălat. Întoarce-le pe dos înainte să le arunci în mașină, scoate tot din buzunare și insistă asupra petelor cu puțin detergent lichid înainte să le pui la spălat.

Pasul 3: cum facem să nu irosim resursele?

În primul rând, ai grijă să sortezi bine hainele înainte de spălare (dacă ai spațiu în baie, chiar în coșuri separate din start). Și asta pentru că, odată ce te decizi că a venit ziua de spălat, să nu arunci în cuva mașinii doar câteva haine - va fi o risipă de apă și de detergent. Vei ști din ce categorie sunt mai multe haine care necesită spălare și le vei spăla pe acelea.

Citește cu atenție indicațiile de pe mașina de spălat - mai ales în ceea ce privește capacitatea. Nu supraîncărca (nu se vor spăla bine), dar nu pune nici mult mai puține haine - și detergentul, și apa, și curentul electric vor fi consumate degeaba. Dozează cu atenție detergentul (fie el praf, lichid sau capsule). Pe ambalaj există indicații despre cantitatea pe care trebuie să o folosești pentru un anumit număr de kilograme de rufe. Nu pune mai mult: va rămâne pe haine și vei consuma mai mult detergent decât este nevoie.

Pe cât posibil, informează-te asupra substanțelor pe care le conțin detergenții și alege conștient acei detergenți care nu fac rău naturii. În plus, citește pe site-ul producătorilor declarația lor de sustenabilitate și angajamentele pe care și le-au luat în ceea ce privește protecția mediului înconjurător.

Distribuie:
Consimțământ Cookie-uri