CASĂ YOUTILATĂ

Bucură-te de o atmosferă magică de Crăciun

Distribuie:
Timp de citire: 3 m

Crăciunul este cea mai frumoasă sărbătoare din punct de vedere al bogăției de elemente decorative și al pregătirilor în organizare.

Atmosferă magică de Crăciun

Orașele se împodobesc cu frenezie, pentru a întregi o atmosferă de poveste. Bucură-te și acasă de acest festival al decorului.

În prag de Sărbători, casele prind un aspect de poveste. Decoruri opulente sau miniaturale se găsesc la tot pasul, important este să știi ce să alegi. Atmosfera magică ține și de armonia pe care o imprimi locuinței.

Câteva rețete pentru un ambient armonios:

Alege decorațiuni din aceeași gamă stilistică și care să conțină câteva elemente comune: culoare, materiale sau texturi. Sintagma „Te-ai gătit ca bradul de Crăciun” nu își mai are locul în acest context în care podoabele de brad sunt atât de diverse și în game asortate, încât ai de unde alege. Noi îți propunem în acest an o rețetă nordică în care predomină texturile naturale și culorile stinse, fără încărcări inutile de decor.

Împodobește bradul foarte lejer, dar cu câteva ornamente handmade și ghirlande luminoase în culori calde. Alege unele cu fir metalic discret, în culori pastel. Acum le găsești în magazine, cu beculețe în formă de steluțe sau inimioare, foarte frumoase și delicate.

Luminițele discrete sau bricolajele inspirate cu tematică de iarnă vor transforma spațiul în unul creativ, plăcut ochiului. Folosește țesături naturale, bucăți de lemn brut, hârtie manuală și improvizează brăduți decorativi, calendare de Advent sau ghirlande pe care să le atârni în locurile pe care vrei să le subliniezi ca fiind de interes în încăpere. Nu folosi prea mult sclipici sau beteală strălucitoare, decorul tău va impresiona prin naturalețe și rafinament.

Preparatele gastronomice trebuie să fie punctul de maximă atracție de pe masă. Atunci când decorezi masa, gândește-te că sunt colorate și apetisante astfel încât nu dorești să se piardă într-un decor încărcat care să le ia din importanță. Este suficient să folosești câteva șervete din in în culori neutre, tacâmuri discrete și elemente decorative care creează atmosferă.

Deasupra mesei realizează ghirlande din hârtie sau din pompoane înșirate precum mărgelele pe ață – se găsesc în mercerii sau magazine specializate pe componente de bricolaj, iar prețul lor este scăzut.

Evită seturile de masă cu multe piese. Vor încărca masa inutil. Alege unele din ceramică lucrată manual, dar minimale ca design și culoare. Avantajul unei astfel de vesele este că se potrivește la orice eveniment prin versatilitatea sa.

Alege lumânări cu aromă de scorțișoară sau măr, dar cu un parfum discret, astfel încât să nu acopere mirosul apetisant al preparatelor gastronomice. Crenguțele de brad sau eucalipt vor da o notă interesantă mesei.

Pune accentul pe curățenie! Interiorul trebuie să fie perfect igienizat și organizat. În prag de Crăciun, spală ferestrele, perdelele și restul textilelor din locuință. Mirosul lucrurilor recent spălate îți vor desfăta simțurile. Pentru parfumul plăcut, recomand detergentul automat Ariel Touch of Lenor Fresh care imprimă textilelor prospețime.

Distribuie:
Consimțământ Cookie-uri