CASĂ YOUTILATĂ

4 moduri prin care să folosești corect mașina de spălat vase

Distribuie:
Timp de citire: 3 m

Mașina de spălat îți ușurează considerabil munca în bucătărie și nu necesită aptitudini speciale pentru a o pune la treabă.

4 moduri prin care să folosești corect mașina de spălat vase

Totuși, există diverse amănunte care te pot încurca. Vasele sparte sau prost spălate, ori defecțiunile mașinii de spălat nu sunt o bucurie. Uite cum poți să eviți astfel de situații.

1. Atenție la pahare și la căni

Pentru a te asigura că nu vei scoate paharele și cănile cu apă murdară în interior, nu uita să le plasezi întotdeauna întoarse în jos, ușor înclinate, pentru a nu acumula eventual apă în curbura piciorului paharelor. De asemenea, nu le înghesui prea tare, dacă nu vrei să scoți la final cioburi în loc de vase.

2. Nu acoperi pulverizatoarele de apă sau elicele

În graba cu care pui toate vasele în mașina de spălat, este posibil să nu observi că ai așezat vase ori spatule exact în dreptul pulverizatoarelor de apă sau că ai blocat elicea mașinii de spălat -caz în care vasele vor ieși nespălate și va trebui să reiei tot procesul, eventual cu teama că s-ar fi stricat mașina de spălat.

3. Nu porni mașina de spălat doar pentru câteva vase

Sigur, tentația să apeși butonul de pornire la fiecare trei pahare murdare este mare, însă nu uita că și mașina de spălat vase are totuși o durată de viață. Uzura, nu risipa de energie, este cea care diminuează durata de viață a mașinii de spălat vase, de aceea trebuie să ai grijă să o folosești cât mai eficient. Totuși, dacă farfuriile așteaptă deja de prea multă vreme să fie spălate, poți face o excepție, ca să eviți răspândirea mirosului neplăcut în întreaga casă.

4. Nu suprasolicita mașina de spălat

Dacă mai devreme ți-am povestit că nu este economic să pornești mașina de spălat pentru trei pahare, nici varianta contrară nu este una fericită. Încearcă să nu umpli mașina de spălat mai mult decât este permis pentru că este foarte posibil să obții vase prost spălate sau prost clătite. Pentru a obține rezultate impecabile, ai mereu grijă ca mașina să nu fie supraaglomerată, astfel încât aceasta să poată funcționa mereu în parametrii optimi.

Iată că folosirea corectă a mașinii de spălat nu este nici pe departe complicată. Un pic de grijă și viața ta în bucătărie chiar o să fie mai ușoară ca niciodată.

Nu ai o mașină de spălat vase, dar ți-ai dori una? Participă la concursul Fairy și poate fi a ta mai repede decât te aștepți.

Distribuie:
Consimțământ Cookie-uri