Să vorbim deschis despre menstruație header

Să vorbim deschis despre menstruație!

Distribuie:

De mai mult de 20 ani, echipa Always ajunge în școli pentru a le povesti fetelor în fiecare an despre menstruație. Anul acesta am adunat aici toate informațiile de care ai nevoie pentru a naviga cu încredere în minunata călătorie numită pubertate.

Ce este menstruația?

În timpul pubertății, corpul tău începe să producă mai mult estrogen și progesteron. Estrogenul face ca organele reproducătoare să crească, să se dezvolte și astfel se pregătește începutul ciclului menstrual. În fiecare lună, corpul tău se pregătește pentru o eventuală sarcină. Dacă acest lucru nu se întâmplă, stratul care căptușește uterul (endometrul) va începe să fie eliminat din corp sub formă de menstruație.

Reține – Doar pentru că acum corpul tău are capacitatea de a susține o sarcină, nu înseamnă că trebuie să începi să te gândești să devii mamă.

Pentru mai multe detalii despre menstruația ta, urmărește videoul de mai jos:

Cum îți alegi absorbantul potrivit?

Este important să alegi un absorbant care să ți se potrivească. Absorbantele Always au forme și mărimi diferite în funcție de capacitatea de absorbție, astfel încât poți să alegi ce se potrivește cel mai bine cu forma corpului tău și fluxul. Cu cât se fixează mai bine, cu atât te protejează mai bine!

Până la 100% protecție împotriva scurgerilor. Spre deosebire de absorbantele groase, absorbantele Always Platinum sunt confecționate dintr-un material super absorbant și sunt foarte subțiri. Lichidul menstrual este astfel absorbit și transformat în gel care nu poate curge.

măsuri absorbante

Când ai nevoie de absorbante zilnice?

Uneori lenjeria ta se pătează cu un lichid vâscos de culoare albă/gălbuie. Aceasta este o secreție a vaginului și este perfect normală. Totuși, chiar dacă secreția vaginală este normală și sănătoasă, aceasta te poate face să te simți inconfortabil sau să nu te simți fresh. Din fericire, există absorbantele zilnice Discreet. Spre deosebire de absorbantele normale (care se folosesc doar în perioada ciclului menstrual) absorbantele zilnice sunt concepute pentru a putea fi purtate în fiecare zi.

image 2

Sindromul Pre-Menstrual

Între ovulație și prima zi a ciclului menstrual, nivelul hormonilor din corpul tău crește și scade. Aceste schimbări pot face ca uneori să te simți mai sensibilă decât în mod obișnuit și se pot manifesta sub forma unor simptome care diferă de la o persoană la alta. Toate aceste simptome poartă denumirea de Sindrom Pre-Menstrual (SPM) și sunt normale.

Simptome frecvente ale SPM pe care le poți avea:

• Senzația de plin sau de balonare

• Schimbări ale apetitului

• Sensibilitate crescută la nivelul sânilor

• Crampe abdominale și senzație de greață

• Acnee sau iritații ale pielii

• Schimbări de dispoziție: te simți tristă, îți vine să plângi, oboseală sau iritabilitate

• Dureri de cap

Cum poți face față?

Odihnește-te suficient, fă exerciții fizice sau de respirație și acordă-ți timp doar pentru tine. Și alimentația joacă un rol important, de aceea este bine să consumi alimente bogate în fibre și sărace în zaharuri și grăsimi. Iar pentru durere, poți face exerciții fizice de nivel moderat sau întinderi, poți ține o sticlă cu apă fierbinte pe abdomenul inferior sau poți să faci o baie călduță. Pentru mai multă protecție și mai mult confort încearcă Always Platinum, dotat cu un strat superior cu micro-pernuțe.

Înregistrează-te și completează quiz-ul pentru a află care sunt miturile despre pubertate și menstruație →

Pentru mai multe informații poți citi și următoarele articole:

Consimțământ Cookie-uri