Bine în comunitate

O sală de clasă ca acasă 2021

Programul O Sală de Clasă ca Acasă a fost lansat în 2018 și se află acum la a 4-a ediție.

Share

Despre campanie

Anul acesta, programul „O sală de clasă ca acasă”, ce își propune transformarea cât mai multor săli de clasă în spații unice, sigure și primitoare pentru elevii claselor pregătitoare, a continuat la Școala Gimnazială din Apostolache, județul Prahova. Localitatea se află în vecinătatea orașului Urlați, unde P&G are două fabrici de ultimă generație: o fabrică de produse pentru îngrijirea părului și una în care produce capsule de detergent lichid Ariel. Aceste produse care sunt exportate în mai multe piețe europene, creând în același timp locuri de muncă și oportunități de afaceri pentru companiile locale.

Cu ajutorul Mirunei Pavoni, arhitect cu o vastă experiență în crearea și amenajarea spațiilor educaționale pentru copii, locul a fost complet renovat și redecorat, pentru a primi elevii aflați la prima lor experiență cu școala primară într-o sală de clasă care să-i facă să se simtă ca acasă. La baza proiectului este un design unic, care transformă spațiul într-o lume magică, cu elemente prietenoase și colorate, în care fiecare piesă contribuie la o atmosferă sigură și în care cei mici se pot adapta mai rapid, chiar din prima zi.

Până acum, proiectul a ajuns în patru județe din România, Ialomița, Călărași, Dâmbovița și Prahova, unde generații de copii beneficiază de condiții moderne de învățare, facilitându-le drumul către cele mai bune rezultate. Această inițiativă își propune să îmbunătățească viața românilor, transformând sălile de clasă în spații sigure, prietenoase și inspiraţionale, pentru a oferi celor mici un mediu adecvat pentru învățare. În cadrul acestui proiect, P&G colaborează îndeaproape cu autorități locale, ONG-uri și alte organizații, pentru a identifica nevoile din România și pentru a contribui activ acolo unde este posibil.

imagine cu o sala de clasa inainte de renovareimagine cu o sala de clasa dupa renovare 2imagine cu o sala de clasa dupa renovare 3imagine cu o sala de clasa dupa renovare 4

Testimoniale

Imagine cu Miruna Pavoni

Un proiect de suflet

O sală de clasă ca acasă este un proiect de suflet fiindcă, prin designul propus, oferă elevilor posibilitatea de a interacționa cu școala într-un nou mod. Arhitectura spațiului încurajează dezvoltarea personală, punându-se accent pe elev, pe colaborare și pe activitățile desfășurate. Când se vine cu drag la școală, educația devine un modus vivendi, iar acest lucru reprezintă baza unui proces continuu de dezvoltare.

Miruna Pavoni

Arhitect

George Carpov

Facem bine impreuna

Pandemia ne-a arătat încă o dată că solidaritatea și grija față de ceilalți sunt cruciale pentru ca o națiune să își revină și să devină mai puternică, iar educația este unul dintre pilonii principali care trebuie consolidați. În această perioadă grea pentru noi toți, inechitățile au devenit și mai vizibile, mulți copii neavând condiții adecvate de studiu. Noi, Procter & Gamble, ne implicăm activ în schimbarea acestei realități și ne continuăm angajamentul de a fi o forță a binelui și a creșterii în comunități.

George Carpov

P&G Communication Manager

Consimțământ Cookie-uri