Ghidul începătorului pentru voluntariat

Share

Despre campanie

Voluntariatul poate fi o experiență incredibil de plină de satisfacții, dar și intimidantă dacă nu ai fost niciodată voluntar până acum. Mulți dintre noi dorim să ne implicăm și să dăruim, dar căutăm ocazia potrivită de a ne implica. Din fericire, există multe modalități de a-ți oferi timpul prin voluntariat - trebuie doar să găsești varianta potrivită pentru tine.

Cum să începi voluntariatul

În primul rând, puneți câteva întrebări simple:

Care sunt pasiunile tale?

Îți plac animalele sau să petreci timp în aer liber? Ești pasionat de o problemă politică? Sau îți iubești cartierul și vrei să-l vezi prosper? Notează tot ce îți vine în minte.

La ce ești bun?

Acest lucru poate fi legat fie de abilitățile tehnice pe care le-ai dobândit în carieră sau de hobby-urile tale. Te pricepi la numere? Ești priceput atunci când vine vorba despre construirea sau repararea lucrurilor? Sau poate îți place să lucrezi alături de copii?

Cât timp vrei să dedici?

Dacă munca și familia îți mențin programul supraîncărcat, este posibil să ai timp să te oferi voluntar doar pentru câteva evenimente speciale pe an. Sau dacă ai mai mult timp, află câte ore pe săptămână ai la dispoziție. Indiferent de disponibilitatea ta, fii sincer cu tine și cu ceilalți în ceea ce privește timpul pe care ți-l poți permite.

Acum, că te-ai gândit la tipul de organizație și la cât de des ai dori să faci voluntariat, gândește-te la rolul care s-ar potrivi cel mai bine cu personalitatea ta. Iată câteva idei:

Te pricepi să lucrezi cu oamenii

Multe organizații au nevoie de voluntari pentru a lucra direct cu oamenii care beneficiază de pe urma programelor lor, așa că este esențial să ai abilități bune de comunicare. S-ar putea să fii, de asemenea, deosebit de calificat în strângerea de fonduri, PR sau marketing.

Ești un lider natural

Unii oameni sunt buni la conducerea, organizarea și delegarea sarcinilor unui grup de oameni. Dacă acest lucru sună familiar, caută oportunități în care îți poți implica prietenii, membrii familiei sau colegii de muncă.

Ești mai mult un team player

Ai prefera să ți se dea o sarcină de îndeplinit în loc să fii la conducerea navei? O mulțime de organizații ar fi bucuroase să te aibă în echipa lor.

Lucrezi mai bine singur

Înțelegem, interacțiunea umană nu este pentru toată lumea. Dar asta nu înseamnă că nu există un loc de voluntariat pentru tine. Poți totuși să te oferi voluntar pentru a efectua sarcini administrative din confortul casei tale.

Ai aflat mai multe despre tipul de voluntariat pe care vrei să îl faci? Bine - acum este timpul să începi căutarea și să faci cercetări cu privire la organizațiile sau cauzele în care ai vrea să te implici. Găsește-o pe cea care se potrivește intereselor și pasiunilor tale!

Consimțământ Cookie-uri